Nieuws

Online signing noodzakelijk voor dienstverlening

De signing service van ZET solutions wordt door provincies gebruikt voor het ondertekenen van subsidieaanvragen. We spreken Eelke Nicolai hierover. Dhr. Nicolai is coördinator digitale formulieren bij de provincie Noord-Brabant. Hij ontwikkelt en beheert digitale formulieren en alles wat daarbij komt kijken. Dhr. Nicolai geeft aan dat hij vanuit de provincie de behoefte had en het belang zag van het digitaal kunnen ondertekenen van formulieren. Bij zijn detachering bij BIJ12 was hij betrokken bij meerdere FrontOffice voorzieningen waaronder ook eHerkenning.

De provincie Noord-Brabant streeft ernaar om aan het eind van het jaar alle producten en diensten digitaal beschikbaar te kunnen stellen. Men is nu gestart met subsidieaanvragen, de andere pijlers zijn vergunningen, ontheffingen en meldingen en overige diensten.

Voordeel van het digitaal ontvangen van aanvragen is dat dit veel gestructureerder binnenkomt, geeft dhr. Nicolai aan. “Men heeft niet de mogelijkheid om zelf allerlei zaken bij het document te schrijven, wat op papier nogal eens gebeurd. De afhandeling door de provincie kan daarom ook veel efficiënter.”

Lees het hele interview

dinsdag 14 juni 2016

Copyright 2017 - UnifiedPost B.V.